"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

miercuri, 22 iunie 2016

Aşteptare – Ataşament – DesprindereÎn ultimul timp am întâlnit tot mai multe persoane care îşi înţeleg şi-şi acceptă aşteptările şi ataşamentele faţă de aşteptări. Şi “doar” această conştientizare îi determină dea drumul trecutului, nu se mai încrânceneze în a menţine totul aşa cum era, îi lase pe ceilalţi îşi vadă de drumul şi viaţa lor, lase situaţiile se destrame în mod natural.  
Mulţi realizează acum perioade lungi de timp şi-au programat mintea vadă în funcţie de aşteptările lor pozitive sau negative, şi prin aceste programări au pierdut exact ceea ce se întâmpla în faţă lor în clipa prezentă, pierzand realitatea momentului.  
Mulţi dintre ei au început un proces de separare între emoţii şi minte, acceptându-se aşa cum sunt, simţind în toate cotloanele fiinţei viaţa are multe faţete şi este formată din lucruri obişnuite, din suferinţă dar şi din frumuseţe.  
Mulţi dintre ei au început simtă, cu intensitate şi uimire, în zonele unde altădată erau blocaţi în ataşamente, întrucât desprinderea, detaşarea nu înseamnă nu mai simţi ci din contră simţi mai intens, că eşti mult mai angajat în ceea ce faci, dar fără a mai fi limitat la o aşteptare, de orice fel ar fi ea.  
Din proprie experienţă cât şi din lucrul terapeutic cu alte peroane pot spune procesul de desprindere de ataşamente nu este uşor, ba chiar este dureros pe alocuri, însă eşti mereu încurajat de energia şi vigoarea care cresc în toată fiinţa ta. Şi nu în ultimul rând viaţa devine mai simplămult mai simplă.

 PS: îi mulţumesc prietenei mele Dana S. care are curajul conştientizării de sine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu