"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Descopera ce varsta are sufletul tau!Ce ne face sa fim atat de diferiti in anumite aspecte? Ce face o persoana sa fie inteleapta dincolo de varsta pe care o are?

Indiferent daca ai incredere in teoria reincarnarii sau nu, o sa descoperi ca urmatoarea teroie a evoltie sufletului este aplicabila unui numar extrem de oameni din viata ta, inclusiv tie.

Ce este mai exact teoria sufletului? Potrivit acestei ipoteze, omul nu are o singura sansa de a invata si de a se maturiza pe deplin. Aceasta ipoteza sustine ca fiecare dintre noi trecem prin mai multe vieti pentru a ne maturiza si a ne dezvolta pe deplin. Un alt aspect al acestei ipoteze implica faptul ca varsta sufletului tau nu este aceasi cu varsta ta biologica.

Varsta sufletelor este determinata de nivelul de avansare pe care un suflet il dobandeste in calatoria sa. In timp ce o persoana avanseaza prin diferitele etape, se spune ca aceasta este elibertata si-i este permisa reintoarcerea la constiinta universala si infinita, astfel, atingand eliberarea finala. Unele doctrine denumesc acest loc “Nirvana”, altele “rai”, iar altele “paradis”.

Cele CINCI varste ale sufletului:

1. Sufletul Nou-nascut

Scopul principal: De a fi in viata.
Lectiile fundamentale: competente de viata, supravietuire, mortalitate, aspectele fizice ale existentei.
Comparatia de varsta: 1-4 de ani
Caracteristici cheie: curat, jucaus, nesofisticat, precaut, copilaros, dependent de grup.
Adesea, acesti oameni sunt priviti de cei din jurul lor ca fiind ingnorati, copilarosi, inocenti in fata complexitatilor vietii. Dotati cu o intelegere foarte simplista asupra vietii si cu o atitudine foarte sincera fata de viata, acestia gasesc destul de dificila misiunea de a se adapta la o “societate civilizata”. Aceste persoane prefera mediul familial, grupurile de prieteni si locurile prietenoase.

2. Sufletul Copil

Scopul principal: De a apartine.
Lectii de invatat: structura sociala, reguli, roluri, relatii umane.
Comparatia de varsta: 4-13 de ani
Caracteristici cheie: conformitate, rigiditate, definit de roluri, absolutist, disciplinat, traditionalist, valori puternice.
Acesti oameni cauta sa atribuie un anumit sens si sa creeze o ordine si o stabilitate in natura haotica si nesigura a vietii. Sunt perceputi de ceilalti ca fiind modesti, rigizi si curati. Sufletul copil are tendinta sa fie foarte conservator si sa-si urmeze viata in functie de anumite reguli prestabilite. Credintele si sentimentul de sine al acestor persoane este definit de societate, de sistemul moral sau de cel religios traditional.

3. Sufletul Tanar

Scopul principal: Independenta.
Lectii de invatat: Dezvoltarea personala, liberul arbitru, realizarea pe plan personal.
Comparatia de varsta: 13-29 de ani
Caracteristici cheie: ambitiosi, competitivi, inovatori, spirit antreprenorial, libertate, individualism, egocentrism, exprimare de sine.
Aceste persoane traisc in concordanta cu expresia “facem lucrurile in felul meu sau la revedere.” Intr-un mod similar adolescentilor, aceste persoane cauta independenta, castigurile materiale si statutul social. In esenta, aceste persoane sunt agentii schimbarii si sunt responsabili pentru multe dintre progresele actuale ale societatii. Motivati si extern concentrati, aceste persoane au tendinta de a deveni “dependenti de munca”.

4. Sufletul Matur

Scopul principal: armonia interpersonala.
Lectii de invatat: Empatie, stabilitate psihologica, interdependenta, constiinta de sine, relatii.
Comparatia de varsta: 29-55 de ani
Caracteristici cheie: sensibili, curiosi, diplomati, introspectivi, cooperanti.
Aceste persoane se afla intr-o etapa a vietii lor in care cauta armonia relatiilor interpersonale si echilibrul psihologic. De asemenea, sunt percepute adesea ca fiind nevrotici, dar grijulii.  Concetrandu-se asupra universului lor interior, aceste persoane se lupta cu subtilitatile vietii si cu complexitatea acesteia. Sufletul matur este un suflet liber, orientat catre relatii si un vizionar. Viata nu mai este definita de scopuri precum castigurile materiale, ci catre intelegere, empatie si camaraderie.

5. Suflete Batrane

Scopul principal: Implinirea spirituala.
Lectii de invatat: non-atasamentul, autonomia, sfatul intelept, constientizarea spirituala.
Comparatia de varsta: 56 de ani +
Caracteristici cheie: solitari, spirituali, detasati, filosofici, umanitari, obositi, demotivati.
Dupa experimentarea celor patru stadii ale evolutiei sufletului, apare ultimul stadiu, stadiul intelepciunii. In acest punct al existentei, aspectul fizic devine din ce in ce mai mult lipsit de importanta. Relaxati si cu o perspectiva filosofica asupra vietii, aceste persoane radiaza calm si intelepciune in jurul lor. Pentru sufletele batrane, viata este o tapiserie interconectata. Scopul final este acela de a se integra cu tot ceea ce exista.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu