"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

miercuri, 17 iulie 2013

Draga mea iubita" Imi doresc sa fii fericita, dar imi doresc de asemenea ca fericirea ta sa devina mai profunda. Imi doresc ca relatia noastra sa ne ajute inimile sa se deschida la maxim, la unison cu aspiratia lor cea mai profunda, ca o ofranda adusa iubirii, indiferent de fericirea de suprafata pe care o simtim. Stiu ca aceasta aprofundare a iubirii presupune angajamentul de a fi deschisi interior, caci uneori amandoi avem tendinta de a ne inchide sufleteste.

Pentru a fi deschisi, amandoi trebuie sa devenim constienti de fluctuatiile subtile ale inimilor noastre si de aspiratia lor cea mai profunda. Uneori, sunt fericit sa te iubesc sis a ma bucur de parfumul tau delicious. Alteori, imi doresc sa aprofundam viata noastra de cuplu, sa ne discutam impreuna sentimentele si sa ascult ce parere ai, incotro doresti sa se indrepte viata ta si relatia noastra. Noi ne putem oferi insa reciproc mai mult decat atat: inimile.

Ne putem pune la unison cu aspiratia lor cea mai profunda, aceea de a fi ceea ce suntem cu adevarat in esenta noastra: Sinele divin. Iubirea pura care curge prin inimile noastre tanjeste sa se manifeste din plenitudinea fiintei noastre profunde. Daca vom constientiza cat de profund ne deschidem inimile clipa de clipa, ne putem consacra viata aspiratiei supreme a inimilor noastre, chiar daca ne bucuram si de celelalte placeri ale vietii.

Uneori, inima ta aspira sa fie contemplata si adorata ca lumina a iubirii, dar te multumesti cu un barbat care nu iti pretuieste decat trupul si mintea. Desi ignorarea dorintei cele mai profunde a inimii poate fi extrem de dureroasa, capacitatea de a atrage catre tine si de a inspira un barbat profund presupune constientizarea diferentelor care exista intre cele trei etape ale iubirii.

In prima etapa, tu iti minimalizezi dorinta cea mai profunda a inimii pentru a te simti dorita de un barbat. Nu tii cont de semnalele inimii ale, care iti spune ca barbatul pe care l-ai ales s-a ratacit, ca se minte singur si te minte si pe tine, intrucat ti-e teama sa nu-l pierzi. Iti reprimi sentimentele, pentru a nu-ti speria sau ofensa barbatul, dar energia ta reprimata iese la lumina pe alte canale, pedepsindu-l in secret pentru ca nu te iubeste atat de mult cat ti-ai dori tu. Uneori, te multumeste chiar si mania lui abuziva, caci o prezenta manioasa este oricum mai buna decat o absenta totala din viata ta.

De multe ori, ii lauzi puterea barbatului tau pentru ca acesta sa se simta bine. Se intampla uneori sa renunti la nevoile tale de dragul implinirii nevoilor lui. Inima ta isi doreste cu atata disperare sa fie vazuta si iubita incat esti dispusa sa faci orice pentru a obtine si pentru a pastra iubirea barbatului tau. Nu ai suficienta incredere ca vei putea avea grija de tine insati, asa ca te agati cu disperare de un barbat care poate face acest lucru.

In a doua etapa, tu optezi sa nu tii cont de dorinta cea mai profunda a inimii tale, preferand sa iti creezi un paradis sigur al independentei si al auto-suficientei. Desi inima ta continua sa tanjeasca dupa iubirea adevarata a unui barbat, capabila sa te deschida in fata lui Dumnezeu, tu preferi sa iti lasi viata intima pe ultimul loc, optand pentru realizarea scopurilor tale profesionale si pentru a avea grija de celelalte nevoi ale tale. Uneori, ca sa scapi de aceasta tensiune interioara generata de incapacitatea ta de a-ti satisface dorinta profunda a inimii de a fi iubita de un barbat adevarat, optezi pentru evitarea completa a puternicei si penetrantei prezente masculine in viata ta: fie traiesti singura, fie alegi numai barbati suficient de confuzi sau de comozi, care sa-ti ofere spatial vital pe care ti-l doresti.

Tu iti doresti suficient spatiu in viata ta pentru a-ti exercita singura simtul masculin al controlului. De aceea, fie ii respingi pe barbatii cu adevarati masculini, fie ca iti alegi un barbat a carui iubire masculina nu are profunzimea, claritatea sau puterea de a-ti penetra zidurile de autoaparare. Chiar daca ti-ai exersat simtul masculin al directiei si ti-ai indeplinit obiectivele financiare, creandu-ti viata pe care ti-ai dorit-o, este posibil sa nu iti gasesti prea usor un barbat cu adevarat potrivit. Cel mai adesea, te simti mult mai sigura pe tine decat barbatii pe care ii cunosti. Prezenta ta masculina, care a devenit o obisnuinta si care se manifesta prin vocea ta, respiratia ta si prin trupul tau, nu atrage decat barbati lipsiti de directie care aspira sa se lase ghidati de capacitatea ta masculina, si nu barbati profunzi, cu scopuri precise si inzestrati cu o integritate pasionala, dornici sa patrunda in universul trupului tau feminin si al inimii tale cu angajamentul lor masculin, cu prezenta si respectul lor.

In cea de-a treia etapa, tu stii ca, oricat de realizata ai fi si oricat de mare ar fi succesul de care te bucuri, inima ta nu isi doreste altceva decat sa fie penetrata si deschisa. Aspiri acum sa renunti la orice control si sa-i permiti iubirii intreaga libertate de a se manifesta prin trupul si prin inima ta, astfel incat sa poti fi cuprinsa in intregime de ea. Dorinta ta de a-ti darui iubirea devine mai puternica decat nevoia ta de a avea alaturi un barbat care sa aiba grija de tine sau de care sa ai tu grija.

Tu nu vei atrage niciodata un barbat mai profund decat iubirea pe care i-o oferi, aici si acum. De aceea, este foarte important sa stii, in fiecare clipa, in ce categorie te incadrezi. Daca te incadrezi in prima categorie, vei incerca sa obtii atentia barbatului tau daruindu-i iubirea ta chiar daca el nu este interesat de ea. Devii astfel "colega lui de apartament", acceptand lipsa lui de interes in speranta ca daca ii vei oferi iubirea ta, mai devreme sau mai tarziu iti va raspunde cu aceeasi moneda. Esti convinsa ca in adancurile finite sale el te iubeste, dar nu realizeaza inca acest lucru. De aceea, esti dispusa sa joci de bunavoie rolul victimei dezinteresului lui, asteptand si incercand sa il atragi cu orice chip. Asa cum spuneam, pornesti de la premise ca el are potentialul de a te iubi, dar nu-l constientizeaza inca. "

“Draga mea iubita - ghidul femeii pentru a trai binecuvantarea iubirii ", David Deida

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu