"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

duminică, 10 februarie 2013

Cuvinte de intelepciune pentru saptamana 10-17 februarie, Paul Ferrini10 februarie
Egalitate
Dacă există o singură persoană care nu e demnă de acceptarea şi iubirea ta, atunci nu poate fi vorba de o egalitate adevărată. Dacă vrei egalitate, nu exclude pe nimeni de la ideea ta despre adevăr şi dreptate.

11 februarie
Ocazia de a avea încredere
Uneori, se manifestă în viaţa ta forţe cu mult mai mari decât cele pe care le poţi tu mobiliza. A le opune rezistenţă nu face decât să înrăutăţească lucrurile. Singura alegere este aceea de a ceda şi a lăsa lucrurile să fie aşa cum sunt.
Aminteşte-ţi că orice situaţie asupra căreia nu mai ai control, îţi oferă ocazia de a iubi şi de a avea încredere.

12 februarie
Critica
Atitudinea critică poate să nu pară un defect major, în afară de faptul că tinde să devină cronică. Oare mai multe atacuri mici, deghizate cu grijă, sunt mai puţin vătămătoare decât un singur act de ură sau de trădare?
Atunci când realizezi natura distructivă a atitudinii critice, decizia ta de a te abţine de la critică devine un exerciţiu de nonviolentă.

13 februarie
Exprimarea iubirii
Iubirea se exprimă nu numai atunci când vorbeşti şi te porţi cu afecţiune; ea se exprimă şi atunci când te abţii de la a vorbi sau a te purta într-un mod lipsit de afecţiune. Iubirea se manifesta nu numai atunci când binecuvântezi ci şi atunci când decizi să nu te simţi jignit.

14 februarie
Gelozie şi încredere
Gelozia spune tot atât de multe despre încrederea ta în tine însuţi, ca şi despre încrederea ta în ceilalţi. Ea spune tot atât de mult despre capacitatea ta de a trăda, cât şi despre capacitatea altcuiva de a trăda.
Dacă tu simţi că eşti gelos pe partenerul tău, nu te concentra pe ceea ce face el. Pune-ţi întrebarea: “Să fie oare trădarea o problemă care mi se iveşte mereu în cale?”
Dacă atragi în permanenţă oameni care te trădează, e posibil ca trădarea să fie şi problema ta, ca şi a lor. Dacă aveai mai multă încredere în tine, ai fi putut să alegi parteneri mai demni de încredere. Dacă nu te-ai îndoi cu privire la capacitatea ta de a fi fidel celorlalţi, ai putea să nu fii atât de prompt în a pune sub semnul întrebării fidelitatea lor faţă de tine.
Atunci când ştii că nu te poţi trăda pe tine sau pe ceilalţi, în general nu-ţi faci griji că altcineva te-ar putea trăda. Sentimentele de gelozie se ivesc nu numai ca tu să-i pui sub semnul întrebării pe ceilalţi, ci şi pentru ca să găseşti cauza adevărată pentru care nu eşti sigur pe tine însuţi.

15 februarie
Viitorul
Nu întreba:” Ce binecuvântare îmi va aduce ziua de mâine?” Întreabă:” Ce binecuvântare pot eu descoperi chiar acum?” Nu e nevoie să te gândeşti la ziua de mâine, atunci când ştii că ceea ce ai nevoie îţi este oferit chiar acum.

16 februarie
Şi mai mult Dumnezeu
Limitele nu pot conţine ceea ce este lipsit de formă. Mintea limitată nu poate conţine mintea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu are limite, nu are hotare. Nu există nici o limită la câtă iubire putem dărui sau primi. Vezi tu, într-un timp viitor nu poţi găsi şi mai mult Dumnezeu. El este chiar aici, chiar acum.

17 februarie
Falsa identitate
Evoluţia ta spirituală nu se produce atunci când, aparent, eşti liniştit şi mulţumit. Ea se produce atunci când devii mânios, trist, lacom, gelos, critic, nerăbdător. Ea se produce atunci când îţi pierzi “masca spirituală” şi-ţi dai seama că nu eşti un super-bărbat sau o super-femeie – ci doar o fiinţă umană obişnuită, care învaţă cum să trăiască

Un comentariu:

  1. o adevarata lectie pentru cine vrea sa inteleaga. intelepciune de urmat o viata, nu doar o saptamana dintr-o viata.

    multumesc mult pentru impartasirea acestor ganduri minunate. au venit intr-un moment in care aveam nevoie de ele.

    RăspundețiȘtergere