"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

vineri, 11 ianuarie 2013

Luna Noua in Capricorn – 11 ianuarie 2013


“Si si-au adus aminte ucenicii Lui ca este scris: ‘Ravna casei tale ma mistuie’. / Au raspuns deci iudeii si I-au zis: ce semn ne arati ca faci acestea? / Iisus a raspuns si le-a zis: Daramati templul acesta si in trei zile il voi ridica. / Si au zis deci iudeii: In patruzeci si sase de ani s-a zidit templul acesta! Si Tu il vei ridica in trei zile? / Iar el vorbea despre templul trupului Sau.” - Evanghelia dupa Ioan, cap 2 v. 17 -21

Vineri, 11 februarie 2013, la ora 21:44 (ora Bucurestiului) are loc evenimentul astrologic de Luna Noua la gradul 21:46  in Capricorn si in casa a V-a a momentului, avand Ascendentul la gradul 17:29 in Fecioara.

Orice Luna Noua vorbeste despre inceputuri, despre “plantarea unor seminte”, interioare sau exterioare, care isi vor da roadele lor functie de pamantul in care le-am sadit si de grija pe care le-o purtam.

In Capricorn, zodie a structurilor, a legilor, a institutiilor care legifereaza si se ocupa de respectarea actelor de guvernamant, zodie condusa de “temutul” Saturn, Luna Noua ne vorbeste despre noi fundatii pe care le construim in interiorul nostru, despre templul pe care il cladim ca si casa a sufletului si spiritului nostru, de soliditatea si trainicia acestuia.

Pentru ca o cladire sa fie stabila si sa reziste cat de mult posibil evenimentelor exterioare de orice natura, are nevoie sa aibe o fundatie stabila. In mod similar, orice om respectat are o fundatie stabila a spiritului si psihicului sau, prin respectul pe care il acorda propriei persoane.

In casa a V-a a iubirii si a creativitatii, Luna Noua ne arata domeniul in care incepem sa cladim noi stabilimente interioare. Este vorba de relatia cu copiii. In cazul celor care nu au copii, enegiile din aceasta zi si din cele ce vor urma pot actiona la nivel subtil pentru luarea unei hotarari de a avea un copil, de a recunoaste un copil, de a adopta un copil “cu acte in regula”. Cei care au copii restabilesc comunicarea cu acestia, duc relatia intr-o noua etapa a sustinerii reciproce, a autoritatii manifestate cu blandete si iubire.

Poate fi vorba de un proiect creativ a carui reusita poate sta la baza unei cariere de succes intr-o anumita ramura a artei. Importante in acest caz sunt seriozitatea si disciplina de care dam dovada pe parcursul primilor pasi, primelor incercari pe care le facem in aceasta directie. Unii dintre noi isi pot gasi linistea in practicarea unor hobby-uri, reluarea unor activitati care aduceau liniste si relaxare candva in trecut.

Pentru multi dintre noi este un nou start in planul iubirii. Fie este vorba de o relatie noua de iubire, serioasa, asumata si mult asteptata. Fie este vorba de reinnoirea unor promisiuni si juraminte in cadrul relatiilor existente.

Tot ce incepe in aceasta zi, si in urmatoarele zile, are garantia durabilitatii, sta sub semnul timpului , dar si a seriozitatii, a disciplinei, a respectului fata de propria persoana, dar si fata de cei apropiati, de cei pe care ii iubim cu intreaga fiinta.

Mantuitorul a vorbit despre templul sufletului Sau cand spunea ca Il va cladi in trei zile. Vorbea despre moartea si invierea Sa. Vorbea despre distrugeream unui loc care si-a pierdut valoarea morala si spirituala, pentru a cladi un altul nu departe de esenta Omului si a lui Dumnezeu. Cand vorbeste despre Templu (si arareori despre Biserica Mea) Iisus vorbeste despre trup si despre casa sufletului, a spiritului, a Duhului Sfant care exista in fiecare dintre noi.

Luna Noua in Capricorn este momentul in care fiecare dintre noi este bine sa ne asumam in fata lui Dumnezeu misiunea de a ne ocupa de propriul templu, acolo unde sa aducem curatenie si pace, pentru ca Duhul Sfant sa se salasluiasca in noi si sa graiasca prin noi cu puterea Sa dumnezeiasca.

In conjunctie cu Luna Noua se afla Mercur, guvenratorul Ascendentului. Energiile mercuriene inlesnesc perceperea mentala a influentelor energetice si pot duce la asumarea “daramarii” vechiului templu din fiecare noi, purificarea locului si construirea altuia nou. Mai concret, este vorba de o noua mentalitatea care poate lua nastere in fiecare dintre noi cu conditia unei “purificari, eliberari de schemele de gandire dupa care ne-am ghidat si am functionat, si care se dovedesc inutile sau infranante pentru stadiul de evolutie al fiecaruia dintre noi. Cu un mental curat, cu o gandire orientata spre succes, cu determinare si respectarea unor legi morale, planurile, strategiile, stabilirea obiectivelor vor fi mult mai clare si mai usor de urmat si de implinit.

Mercur formeaza un trigon pe semne de Pamant cu Nodul Sud din taur si cu Ascendentul din Fecioara. Se afla intr-o conjunctie la orb de 8 grade cu Pluton si Junona din Capricorn si din casa a IV-a a momentului, si in sextil cu Destinul din Scorpion si din casa a III-a. Pluton este in relatie armonioasa cu Saturn. In Capricorn a intrat de cateva zile si Venus, favorizand crearea de bugete si stabilirea unor planuri financiare pe termen lung.

Puternicul accent pe semne de Pamant arata importanta “impamantenirii” fiecaruia dintre noi. Raportarea realista la situatiile de viata; orientati spre optimism si dezvoltare. Trebuie sa devenim constienti de importanta vietii noastre pe pamant si sa incerc sa castigam Raiul aici pentru a-l putea trai si in vesnicie.

Si, precum Mantuitorul a dat afara din Casa Tatalui sau pe farisei, pe negustori, pe camatari, adica simboluri ale necredintei si ale atasamentelor de bunurile materiale, asa si noi, fiecare in intimitatea cugetului sau, sa de-a afara pe cei ce ii umbresc judecata si il impiedica sa isi construiasca un Templu Nou pentru propriul suflet!

Povata din batrani: “Cand vedeti luna asa pe cer, ca un leagan,  inchina-te, spune un Tatal Nostru si pune-ti o dorinta!”

O Luna Noua in Capricorn plina de demnitate, corectitudine, disciplina si respect sa avem!

Sursa: http://www.andreeatalmazan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu