"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

vineri, 11 ianuarie 2013

Cuvinte de intelepciune pentru perioada 11-17 ianuarie 201311 ianuarie
Religii şi slujirea altuia

Grupurile care creează ierarhii spirituale, care restricţionează libertatea fizică şi intelectuală a membrilor lor, sau îi exclud pe alţii de la acceptarea şi iubirea lor, sunt religii/culte.
Iisus a fost un mare învăţător, pentru că El nu a exclus pe nimeni. El nu a văzut nici o diferenţă între sufletul tău şi sufletul unui vicios, sau al unei prostituate. El i-a slujit pe leproşi şi pe cei respinşi de societate, la fel cum ne slujeşte pe tine şi pe mine.
Numai cel ce ştie, în adâncul sufletului, că este Dumnezeu, Îl poate vedea pe Dumnezeu în fiecare om. Iar aceia care nu cunosc acest lucru în adâncul sufletului, ar trebui să-şi ţină limba în frâu.

12 ianuarie
A acţiona pentru binele tuturor

În orice moment şi în orice împrejurare, există un mod de a acţiona care îi onorează şi îi respectă pe toţi cei implicaţi – dar el nu poate fi găsit, până când gândurile şi sentimentele tuturor nu au fost onorate şi respectate.

13 ianuarie
Dansul şi destinaţia

În final, toate lacurile şi râurile se varsă în mare. Toate formele de iubire se topesc în iubirea divină – necondiţionată, esenţă a cine şi a ce suntem.
Cu toţii suntem atraşi de un curent interior spre a ne naşte, a creşte, a ne individualiza şi a ne contopi într-un întreg mai mare. Acesta este dansul divin.
Frumuseţea constă în aceea că totul se petrece de la sine. Pentru că acest lucru să se întâmple, noi nu trebuie să facem nimic.

14 ianuarie
Se pun premisele unui banchet

Atunci când o persoană aduce un peşte şi o altă o pâine, se pun premisele unui banchet. Atunci când fiecare aduce câte ceva, întotdeauna mâncarea este mai mult decât destulă, ca să ajungă la toţi.
Când darul tău este oferit fără a cere ceva în schimb, el se înmulţeşte. Un peşte devine doi, iar doi devin patru.
Darul tău îi hrăneşte pe ceilalţi, iar darul lor te hrăneşte pe tine.
Atunci când ne gândim la povestea pâinilor şi a peştilor, o privim ca pe un spectacol unic.
Dar, de fapt, prin ea, Iisus ne arată fiecăruia dintre noi ce să facă. El ne invită să ne alăturăm unei comunităţi foarte puternice, unde darul fiecărei persoane este autentic şi constituie o parte esenţială din ceea ce viaţa are de oferit.

15 ianuarie
Prosperitate

Mulţi oameni doresc să facă parte din cei care ajută, dar nu se ajută pe ei înşişi. Ei îi hrănesc pe alţii, dar nu se hrănesc pe ei înşişi. E oare de mirare că se epuizează, devin obosiţi şi decepţionaţi?
Dacă tu nu eşti hrănit de ceea ce faci, cum îi poţi hrăni pe ceilalţi? Fericirea ta nu trebuie pusă pe locul doi. Ea este de prima importanţă. Din fericirea ta izvorăşte abundenţa. Darurile lui Dumnezeu curg spre tine, pentru că te iubeşti şi te accepţi pe tine însuţi.
E bine să recunoşti că aspectele din viaţa ta care prosperă sunt cele care îţi aduc cea mai mare bucurie – şi că ele sunt zonele cărora le dăruieşti cea mai mare energie şi atenţie.

16 ianuarie
Sacrificiu

Întotdeauna, dintr-un lucru bun ţi se dă mai mult. Dacă iubirea te face să te simţi bine, va fi mai multă iubire. Dacă banii te fac să te simţi bine, vei atrage mai mulţi bani. Dacă ceea ce faci cu timpul tău te face să te simţi bine, vei avea mai mult timp pentru a face acel lucru.
Dar dacă aceste lucruri nu-ţi fac plăcere, vei avea mai puţin din ele. Lucrurile de care nu te bucuri, nu prosperă. Ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovăţie, devine dificil şi problematic.
Poţi să faci un milion de afirmaţii, dar nu vor avea nici un efect. Universul nu sprijină ceea ce faci din spirit de sacrificiu sau vinovăţie.
E chiar atât de simplu!

17 ianuarie
Responsabilitate neîntemeiată
Tu nu eşti răspunzător pentru gândurile, sentimentele sau faptele celorlalţi oameni, chiar dacă eşti implicat în vieţile lor. Atunci când ceilalţi încearcă să dea vina pe tine sau să te facă răspunzător pentru ceea ce li s-a întâmplat, ei nu sunt de bună credinţă.
Responsabilitatea ta constă în a accepta şi a respecta ceea ce experimentează ceilalţi, dar nu în a-ţi asuma raspunderea pentru experienţele lor. Experienţa lor le aparţine. Ei sunt răspunzători pentru ceea ce gândesc, pentru ceea ce spun şi pentru ceea ce fac.

Sursa:  Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi - Paul Ferrini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu