"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

vineri, 11 ianuarie 2013

Arhanghelul Rafael, ingerul tamaduirii


Arhanghelul Rafael ne aduce darul tamaduirii si ne arata cum sa ne vindecam noi insine prin iubire si bucurie; el ne permite sa gasim vindecarea in natura si in energiile universale. Rafael are in grija vindecarea Pamantului si a locuitorilor lui. El este cel care a vegheat asupra insanatosirii lui Avram dupa circumcizie si tot el i-a incredintat lui Moise ierbarul care ii permitea sa vindece toate bolile. Cartea lui Tobit, din Vechiul Testament, povesteste cum Rafael i-a redat vederea tatalui lui Tobias, gratie unui unguent fabricat din vezica biliara a unui peste urias.

Rafael este citat ca fiind protectorul vanturilor de seara, pazitorul Copacului Vietii din Gradina Edenului, inger al caintei, al rugaciunii, al iubirii, al bucuriei si luminii. Dar el este mai ales ingerul vindecarii, al stiintei, al cunoasterii si gratiei, care vegheaza asupra intregii omeniri. De asemenea, Arhanghelul Rafael este invocat pentru ajutor si ocrotire in timpul calatoriilor si pentru pregatirea in vederea unei casatorii fericite.

Numele sau semnifica „vindecatorul divin” sau „Dumnezeu vindeca”. De la el porneste orice vindecare si, fiind mesager al Divinei Providente, tot el ii ghideaza pe cei aflati in cautarea unitatii. El confera vindecarea esentiala si definitiva a raului de orice fel, cu alte cuvinte, el inseamna revenirea la sursa divina.

Semnificatia Arhanghelului Rafael in viata noastra

Rafael intervine pentru a ne salva corpul, mintea si inima, el ne alina suferintele. Ne conduce spre terapeutii autentici care pot face ceva pentru noi. Si, atunci cand ne asumam cu adevarat propria vindecare, el il incurajeaza pe vindecatorul potential din noi, care stie intuitiv ce e mai bine pentru sanatatea si vitalitatea noastra.

Rafael ne invata ca sanatatea perfecta este atunci cand dragostea inunda total inima, mintea, intregul corp. O persoana care este plina de dragoste nu este niciodata bolnava. Daca este incercata de boala, acesta este un semn al lipsei de iubire datorata unei tristeti, furii, gelozii, ranchiune sau unui sentiment negativ care trebuie identificat, inteles si inlocuit cu iubire.
Pentru a obtine vindecarea, dragostea este suficienta. Daca manifestam incredere constanta si iubire, totul este posibil, cu conditia sa avem discernamantul necesar in selectarea dorintelor si necesitatilor noastre.

In cautarea noastra plina de speranta si dorinta de vindecare, Rafael va incerca in permanenta sa ne conduca spre o mai mare unitate si armonie. Ne este de ajuns sa-l rugam din toata inima sa ne indrepte spre singurul medic adevarat, Dumnezeu.

Daca Arhanghelul Rafael v-a atras de partea lui, aceasta inseamna ca aveti aptitudini naturale de vindecare. Daca cineva din preajma dumneavoastra are nevoie de vindecare fizica, mentala sau spirituala, Rafael va va indruma cum sa ajutati persoana respectiva.

Rafael ajuta prin toate formele de vindecare: ortodoxe, dar si cele tinand de medicina complementara. El va va ajuta sa va vindecati trupul, mintea si spiritul. Cereti ajutorul sau daca dumneavoastra sau cineva drag este bolnav, daca vreti sa deveniti un vindecator, daca sunteti in cautarea unui leac, daca suferiti fizic, emotional, mental sau spiritual. El ajuta la vindecarea tuturor ranilor: trecute, prezente si viitoare.

Rafael este de asemenea pastratorul cunoasterii sacre a stiintei si va da posibilitatea sa va dezvoltati intelegerea deplina a puterilor dumneavoastra de regenerare. Acest inger va arata ca aveti puteri inerente de vindecare pe care ar trebui sa le dezvoltati, dar mai intai aveti nevoie de autovindecare.

Energia dumneavoastra trebuie in mod constant reechilibrata pentru a se mentine o stare buna de sanatate. Conectarea la energia universala si canalizarea fortei vietii sunt un dar spiritual de iubire si lumina. El este ingerul rasaritului si al elementului Aer. Chemati-l in timpul examenelor sau atunci cand aveti nevoie de ajutor ca sa ganditi, fiind potopiti de probleme. El va va aduce solutii, idei care va rasar in minte prin intermediul conectarii fortei dumneavoastra la creativitatea universala. Asa ca rugati-l pe Rafael sa va ajute cand aveti nevoie de idei sau atunci cand creati ceva, orice ar fi acel ceva.

In ezoterism, lui Rafael ii corespund culorile verde si roz-inchis si chakrele a treia si a patra, a Plexului Solar si a Inimii. Uleiurile de aromaterapie folosite sunt: bergamota, vanilie, catei de usturoi, muscata, lavanda, tei, grepfrut, mandarina, neroli, palmarosa, smirna, trandafir, lemn de santal, iar cristalele asociate: aventurinul, crisoprazul, smaraldul, jadul, kunzitul, cuartul roz.


Sursa: vasileteodor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu