"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

vineri, 19 octombrie 2012

Viata ca un bumerang

In viata nu exista recompense si nici pedepse. Exista numai consecinte.

Modul in care Universul ne da lectii de viata poarta in cultura multor popoare denumirea generala de "karma". Trecem prin aceste lectii iar si iar, pana cand ni le insusim si pasim pe o treapta noua, pe o noua spirala a vietii. Iar acest lucru inseamna ca unele evenimente sau situatii se vor repeta in viata noastra pana cand ne vom schimba atitudinea fata de ceea ce se intampla sau pana cand vom intelege ce vrea sa ne comunice Universul in felul acesta. Acest proces poate dura cateva reincarnari sau doar cativa ani. Totul depinde numai de noi.

Legile karmei
In traducerea din sanscrita karma inseamna "act", "actiune" sau "efect"si spune "vei culege ce ai semanat". Cu alte cuvinte, cauza da intotdeauna nastere consecintei. Iar daca aceasta va fi buna sau rea depinde numai de om. Orice actiune atrage o contraactiune egala ca forta. Scopul final este restabilirea echilibrului, si nu recompensa sau pedeapsa. Si numai noi suntem cei care purtam responsabilitatea pentru tot ce ni se intampla in viata, bun sau rau. Toate faptele, gandurile si intentiile noastre ne alcatuiesc trecut, prezentul si viitorul. Si in cele din urma, durerea si bucuria pe care le-am cauzat altor oameni, dar si noua insine, se intorc la noi ca un bumerang - daca nu in viata aceasta, in cea viitoare. Asa se explica, de exemplu, de ce cineva se naste intr-o familie buna, cu tot ce ii trebuie, sanatos si cu o multime de talente, iar altul e mai putin norocos in acest sens. Se pare ca exista un motiv. Adeseori, oamenii care au facut rau cuiva intr-o viata anterioara, in viata urmatoare nimeresc intr-o situatie identica. Dar de data asta in calitate de victima. Si asa mai departe. Din pacate, nu ne amintim vietile noastre trecute.

De aceea, nu e cazul sa ne plangem ci este mult mai corect sa acceptam lucrurile asa cum sunt, sa ne indeplinim misiunea, fara sa ne facem noi datorii.

Practici
Cum sa ne purificam karma?
Schimbati-va actiunile. Tineti minte ca in cele din urma veti primi tot ceea ce trimiteti in Univers. Asa incat faceti, ganditi si actionati corespunzator. 

Fiti recunoscatori. Situatiile karmice nu sunt numai negative. De aceea, nu e cazul sa va plangeti de karma, ci mai bine multumiti-i vietii pentru tot ce vi se intampla. Acest lucru va fi luat cu siguranta in calcul!

Verificati-va intentiile. Chiar daca cineva va reusi sa va purifice karma, veti trai in continuare si veti "fabrica" una noua. De aceea, trebuie sa fii onest cu tine insuti, sa lasi trecutul sa plece si sa mergi cu curaj inainte.

Secretul. Uneori karma poate deveni o profetie autoprogramata. Asa ca fiti foarte atent cu expresiile de genul "Nu voi intalni niciodata dragostea adevarata" sau "N-am sa pot face asta niciodata". Ganditi pozitiv, vorbiti afirmativ si bucurati-va de rezultatele benefice.

Puterea de a ierta
Daca cineva v-a suparat sau s-a purtat nedrept cu voi, din punctul vostru de vedere, aveti doua posibilitati: sa incepeti sa va razbunati pe cel care v-a ofensat sau sa acceptati rolul de victima, veti deveni jalnic si slab, iar in viata viitoare  veti avea posibilitatea sa treceti printr-o situatie identica, dar de cealalta parte a baricadei. Si din nou actiunile vor da nastere unei anumite karme.
Daca insa v-ati invatat lectia, dar fara a invinovati pe cineva si fara a nutri dorinta de a va razbuna, daca ati invatat sa iertati si sa spuneti "multumesc" pentru fiecare experienta, atunci totul se va echilibra.

Sursa: Revista Ioana Horoscop nr.11/2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu