"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

luni, 22 octombrie 2012

Interpretarea viselor - litera DNe petrecem o treime din viata in stare de somn iar o mare parte din aceasta stare este dedicata viselor.  Visele au preocupat intotdeauna omenirea. Sunt vise care ne tulbura, vise pe care cu greu le uitam sau vise intense din care nu am mai vrea sa ne trezim. Inevitabil ne gandim aproape de fiecare data ce simbolizeaza aceste vise. 
Va invitam sa calatoriti in lumea viselor oferindu-va o posibila interpretare psihologica. 

DANS. Poate simboliza romantismul si sexul, eliberarea de constrangeri. Daca tu dansezi- exprimare libera si coerenta, esti ajutat de prieteni in multe sitautii, armonie interioara, conlucrare, armonie intr-o relatie de suflet, iti construiesti viata alaturi de cineva trasandu-ti visele si dorintele comune, capacitatea de a invata sa lucrezi in echipa, sau sa ai o relatie de cuplu, sa te mulezi pe personalitatea celuilalt, sa invatati unul de la altul sa convietuiti impreuna, sa va ajutati unul pe altul; vezand pe altii cum danseaza - gelozie, invidie, vezi calitatile si reusitele altora in loc sa incerci sa le vezi pe ale tale.

DAR. Simbolizeaza recompese pentru serviciile bine realizate sau mai poate simboliza binecuvantarea spirituala interioara.

DARÂMATURI. Traume din trecut, momente de nereusita si de infrangere din trecut peste care sufletul tau vrea sa treaca, sa le vindece durerea provocata atunci si ramasa inca in stare latenta in interiorul tau.

DATORIE. Poate atrage atentia asupra unui comportament obsesiv sau cel care viseaza are o problema cu controlul. Sentimentul de datorie - maturitate in gandire, responsabilitate, persoana pe care altii se pot baza, principii bine formulate, credinte; datorii banesti- daca tu ai datorii banesti la altii - obligatii inca nerespectate, mustrari de constiinta vizavi de raportul cu ceilalti, certuri ce se pot deriva din aceste situatii materiale nereglate, dorinta ca ceilalti sa aiba in continuare incredere in tine; altii au datorie la tine - simti ca ai intins o mana dar altii te-au dezamagit, drept urmare ajuta neconditionat dar nu cu ideea de a fi recompensat, certuri, neincredere, deziluzii.

DEAL. A te catara a te lupta si a nu reusi in ceea ce ti-ai propus, daca visezi ca ajungi in varf inseamna ca vei reusi. Daca il cobori- te lasi dus de val pe plan sentimental, nu vrei sa iti mai pui bariere in modul de a simti si de a trai, sefleteste te lasi invaluit de iubire si te arunci in bratele ei fara prea multa teama; daca il urci - efortul necesar pentru a evolua pe plan profesional, relatie ce trebuie sa treaca prin multe greutati pentru a se maturiza si inchega.

DECAPITAREA. Astfel de vise pot avea tot felul de intelesuri de la pierderea legaturii cu propriile emotii pana la pierderea controlului.  Te simti incapabil de a mai controla lucrurile si evolutia vietii tale, iti subminezi calitatile intelectuale, mental esti intr-o stare depresiva cauzata de pierderea echilibrului, frica de a nu face ceva gresit, teama de riscurile asumate.

DECADERE. Poate semnifica degradarea unei situatii. Mai poate semnifica moartea unei vechi situatii si renasterea alteia noua.

DECLARATIE. Vrei sa iti deschizi sufletul fata de persoanele pe care le iubesti dar te simti blocat; necesitatea de a elimina teama si de a te inarma cu mult curaj pentru a-ti deschide sufletul si de a trai sentimentul de iubire in toata spendoarea lui.

DEGET. Degetul ne poate duce cu gandul la inelul de casatorie sau la o persoana vinovata "a arata cu degetul". In psihologia freudiana degetele sunt considerate un simbol falic. Capacitatea de a realiza ceva singur, aratarea unei directii, castiguri banesti; degete rupte - iluzii si sperante desarte, neputinta si greseli ce cu greu pot fi iertate, pierderea unor prieteni dragi, atentie la sanatate si la posibilele boli.

DELFIN. Poate simboliza interactiunea dintre sinele constient si sinele inconstient, sau dintre ganduri si emotii. Mai pot simboliza si salvarea.

DEMON. DRAC. Nu simbolizeaza intotdeauna ceva rau. Poate reprezenta inteligenta, smecherie dar si sexualitate. La fel ca drac sau diavol - ispita, rautate in gandire si in aprecierea persoanelor din jurul tau, actiuni necugetate care pot rani, nepasare, lipsa de compasiune, judecata, lene si conceptii limitate, egoism, ego exacerbat si orgoliu ce nu iti face servicii, lupta interioara cu traumele copilariei, sentimentul lipsei de afectiune de la parinti si persoanele iubite.

DENTIST. Simbolizeaza anxietate si teama de durere. Simbolizeaza suportarea durerii pentru binele tau. Mai poate simboliza indepartarea “materialului stricat” si inlocuirea cu unul nou.

DESCOPERIRE. Descoperirile in vis pot indica anxietate sau pot indica ca cel care viseaza va intra intr-o alta etapa a vietii sau se afla intr-o dezvoltare personala sau si-a revenit dintr-o perioada grea in care a fost tulburat.

DESERT. Simbolizeaza bucuria legata de lucrurile bune ale vietii, recompensa, celebrare, tentatie. Poate indica si sfarsitul unui proiect sau stadiul final al unei etape a vietii.

DEZMEMBRARE. Daca visul nu este neplacut poate indica incheierea unei faze de viata si inceperea alteia. Daca nota visului este trista poate simboliza sentimentul celui care viseaza ca este separat in bucati.

DIAMANT. De vei visa ca gasesti un diamant sau alta piatra scumpa, semn de bogatie si poate prevestire a unei casatorii inseamna; de vei visa ca aduni diamante - vei face multe eforturi la viata ta, dar cu prea putine rezultate; diamante de vei primi - stare sufleteasca proasta vei avea; diamant de vei visa ca ai pierdut - se anunta niste lipsuri, niste mici necazuri.

DIG. Simbolizeaza reprimarea energiei emotionale. Cel care viseaza isi retina lacrimile, in realitate ar vrea sa planga.

DINAMITA. Este un simbol pentru furie, agresivitate si alte astfel de emotii explozive. Poate simboliza ca cel care viseaza este pe cale sa explodeze sau poate avea conotatiile celebrarii unui eveniment.

DINTI. Pierderea dintilor, in vis simbolizeaza pierderea puterii. Daca cel care viseaza este muscat sau musca cu dintii acest lucru simbolizeaza incercarea de a obtine puterea intr-o masniera agresiva. Albi - frumusete interioara, respect de sine, pretuire de sine, sinceritate, grija pentru propria imagine, care cade- decesul unor persoane sau a unor sisteme sociale si politice; urati, galbeni, cariati - iti lipseste valorizarea de sine, esti delasator, suferinta cuiva drag, lenevie, boala, dispretul altora; artificiali - falsitate, ipocrizie, minciuni; gura fara dinti - exprimare greoaie, idei in care crezi dar pe care nu reusesti sa le exprimi si nu reusesti sa gasesti aderenti, boala si prea multe ganduri rele despre altii.

DOCTOR. Simbolizeaza vindecarea sau dorinta de vindecare fizica sau psihica.  Mai pot simboliza o “reteta” pentru solutionarea unei probleme.

DORMI (a). Simbolizeaza pacea, mai poate simboliza ca cel care viseaza in realitate nu este trezit de-a binelea si ar trebui sa deschida mai bine ochii.

DORMITOR. Camerele de dormit au o serie de semnificatii de la relaxare, odihna pana la sex si casatorie. Felul in care arata patul (aranjat sau dezordonat) ne ofera informatii despre starea relatie. Un obiect aflat sub pat simbolizeaza ca nu se cunoaste ceva despre relatie.

DOVLEAC. Simbolizeaza anotimpul toamna si timpul recoltei.

DRAGOSTE. Sentiment in vis - evolutie spirituala, puritate interioara, echillibru si sansa reala de a fi fericit si a face pe cei din jurul tau fericiti, multumire de sine.

DRUM. Simbolizeaza directia sau scopul in viata. Daca drumul este ingust cel care viseaza va avea parte de un succes. Daca drumul este intortocheat planurile celui care viseaza sunt vagi sau se confrunta cu dificultati neasteptate. Un drum blocat poate simboliza necesitatea de a schimba directia sau obstacole in viata personala si profesionala.

DULCIURI. Simbolizeaza simtul placerii si al bucuriei celui care viseaza.

DUMNEZEU (ENTITATE).Vazandu-L in vis vei avea o mare bucurie in realitate ; vorbindu-I  te vei converti sau vei converti pe cineva ; daca El iti vorbeste  vei avea parte de o veste buna,  este bine sa tii minte spusele Sale deoarece pot fi un sfat bun in realitate.

DURERE. Atrage atentia asupra unei dureri localizate undeva in corp.

DUS. Poate simboliza reinnoirea fizica sau spirituala sau nevoia de a scapa de o povara. Mai poate simboliza si ca va ploua cu recompense.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu