"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

duminică, 7 octombrie 2012

Interpretarea viselor - litera C

Ne petrecem o treime din viata in stare de somn iar o mare parte din aceasta stare este dedicata viselor.  Visele au preocupat intotdeauna omenirea. Sunt vise care ne tulbura, vise pe care cu greu le uitam sau vise intense din care nu am mai vrea sa ne trezim. Inevitabil ne gandim aproape de fiecare data ce simbolizeaza aceste vise. 
Va invitam sa calatoriti in lumea viselor oferindu-va o posibila interpretare psihologica. 
 
CABANA. Securitate si mister, relaxare,odihna, daca te visezi cu persoana iubita intr-o cabana - stabilitatea relatiei. Daca cabana este intunecata si subreda - teama de singuratate, insecuritatem nesiguranta de sine.

CABINA.  De proba - spatiu claustrat, cautare de sine si probabil de aici dorinta subconstienta de a schimba ceva. Telefonica - te simti incoltit, nu te poti eprima, autoingradire, vrei sa iesi in evidenta si nu poti, exprimare defectuaosa si de aici posibilitatea de a fi inteles gresit.

CADA. Necesitatea de a te elibera de gandurile rele si de judecata, puritatea fiintei; plina cu apa - perspective imbucuratoare, viata linistita, echilibru suletesc; faci baie cu cineva- armonie in cuplu si in relatiile sociale, descoperirea completa a celui de langa tine;plina cu apa murdara - suflet ranit; goala - esti contient de greselile pe care le faci adr nu ai forta interioara sa te schimbi, izolare, singuratate.

CADERE. Sentimentul de cadere – situatii scapate de sub control, cadere in profunzimile propriului sine, cunoastere absoluta dar care ramane totusi incompleta daca senzatia de cadere este oprita de teama si frica; distrugerea unor idei si iluzii vechi; sentiment profund de dezorientare.

CAFEA. Iti trebuie energie pentru un proiect foarte important, stimulare si impulsionare dar si exagerare in prestarea prelunga a unor activitati, munca multa dar si reusite, oboseala foarte mare.

CAI. Prevestirea unei mari placeri; calul - animal frumos, ce inspira siguranta, putere, dorinta si posibilitatea de a cunoaste dincolo de orizontul tau zilnic; deci, noi posibilitati de a te bucura.

CAINE. Caine latrand, vei avea o suparare; caine repezindu-se la tine si muscandu-te - boala inseamna, dar si atacuri din partea dusmanilor; caini multi la un loc, haita de caini- ai multi inamici, multi oameni te vorbesc de rau; caine urland de vei visa, prevestire de rele inseamna; caini multi latrandu-te - prevestire de saracie. Caine de vei primi in dar - castig inseamna; de vei visa ca omori sau ranesti un caine inseamna ca iti vei invinge un dusman.

CALENDAR. Nerabdare, te agati de viitor si astepti cu nerabdare ceva ce trebuie sa apara dar uiti sa traiesti in prezent ceea ce va face sa nu observi multe lucruri. Nerabdarea inseamna omisiunea bucuriei prezentului.Graba de a duce la bun sfarsit un proiect.

CALATORIE. Speranta pe care o pui intr-un proiect nou, dorinta de schimbare, de cunoastere, de descoperire a eu-lui tau; aventura si noi oportunitati, evolutie sau regres profesional, evolutie spirituala.

CAMERA. O camera atragatoare simbolizeaza ca persoana se bucura de satisfactie in viata. O camera rigida precum o carcera simbolizeaza ca cel care viseaza se simte prins intr-o capcana. Camerele mai pot reprezenta si reintoarceri la perioadele trecute ale vietii. Dormitor - nevoia de odihna, de a te inchide in tine si a medita, de zi - recreere, sentimente pozitive, amintiri si nevoie de stabilitate; birou - ambitii profesionale, amprenta energetica a locului de munca care iti reactualizeaza o serie de amintiri, proiecte noi; nemobilata- reusite venite doar de pe urma unui efort foarte mare, singuratate dar si speranta; plina - belsug, ai sprijin in tine, mandrie de sine, posibila realizare profesionala.

CANAPEA. Poate reprezenta nevoia de odihna. Mai poate simboliza intalnirea romantica sau amintirea experientei primei iubiri.

CANCER. Simbolizeaza o situatie fara speranta care consuma multa energie sau resursele fizice si emotionale ale celui care viseaza.

CAPCANA. Stres, griji excesive, riscuri pe care ti le-ai asumat si de care esti foarte speriat, comploturi si intrigi.

CARACATITA. Simbolizeaza faptul ca o situatie sau o persoana l-a incurcat pe cel care viseaza. In acelasi timp exista posibilitatea ca cel in cauza sa se agate de o relatie sau sa fie prea posesiv.

CARTE. Simboliseaza intelepciune si cunoastere. Cartile vechi indica neglijarea cunoasterii. Inchiderea sau deschiderea cartilor simbolizeaza inchiderea respectiv deschiderea unor stadii de viata.

CASA. O casa in constructie simbolizeaza munca interioara realizata de psihic. Nevoie de stabilitate, explorarea propriului sine, deschiderea catre spiritualitatea, nevoia de siguranta, emotii foarte puternice, bucurie si realtie sentimentala ce este foarte posibil sa sfarsasca la altar.Pivnita - regrete si amintiri lasate deoparte, nevoia de a-ti invia copilul din tine, de a te dechide catre aventura si nou; Podul casei- aspiratie si evolutie spirituala, intelepciune si energie pozitiva.

CASTEL. Simbolizeaza recompensa sau onoare pentru cel care viseaza. Mai poate simboliza si dorinta de a se apara sau separa de ceilalti.

CALUGAR. Simbolizeaza disciplina spirituala, intelepciunea si ascetismul. Visul e semn de neincredere.

CARARE. O carare fara obstacole simbolizeaza claritatea gandului si pacea mintii. O carare cu obstacole atrage atentia asupra unui ragaz in ceea ce priveste directia in care merge viata personala sau cea profesionala.

CASATORIA. Simbolizeaza angajamentul fata de o alta persoana. 

CAUTARE. Simbolizeaza cautarea a ceva ce lipseste din viata celui care viseaza. Gasirea acelui ceva indica ca persoana va recapata ceva important.

CAINE. Reprezinta un mesager al inconstientului. Cainii pot avea o sumedenie de semnificatii: mersul in haita, loialitate, abuz, epuizare, tenacitate.

CAMPIE. O campie salbatica simbolizeaza nevoia de libertate si natura. O campie cultivata simbolizeaza o noua crestere. O campie neproductiva simbolizeaza uscaciunea emotionala.

CANTA (a). Simbolizeaza sentimente de eliberare de restrictii.

CEAPA. Simbolizeaza prezenta unor probleme stratificate.

CEARTA. Simbolizeaza un conflict interior in legatura cu anumite idei si valori. Nemultumiri neexprimate si refulate care izbucnesc in vis, lupta interioara cu tine insuti, iluzia ca cei din jurul tau sunt responsabili pentru problemele tale, traume sufletesti formate in copilarie din cauza parintilor si care ies la iveala.

CEATA (usoara). Simbolizeaza starea confuza a mintii precum si dorinta de a vedea mai clar lucrurile.

CEATA (deasa). Simbolizeaza sentimentul ca esti pierdut sau confuz. Ceata poate ascunde lucruri bune sau rele.

CER. Simbolizeaza pacea si libertatea de expresie daca este cer senin. Senin - bunastare, pace sufleteasca, calm si echilibru interior, poti ajunge la o intelegere a lumii la care putini au ajuns; Innorat - preocupari, situatii ireversibile, situatii ce nu le poti controla; instelat - armonie cu universul, ascensiune spirituala, energie pozitiva, iubire de sine. Daca este innourat poate prevesti tristete si necazuri.

CERC. Social simbolizeaza ca cel care viseaza se afla in cercul de prieteni adevarati.  Mai poate semnifica si frustrari, sentimentul ca te invarti in cerc. Cercul mai poate simboliza si inelul care pecetluieste dragostea dintre un el si o ea. Dorinta de perfectiune, sentinentul de repetabilitate, închierea unui ciclu sau a unei etape si începerea alteia, similara; sentiment de împlinire; dorinta de a face lucruri complete, duse la bun sfârsit; senzatie de închidere întrun cerc, prizonier întro situatie ce se repeta în continuu; intimitate, prieteni apropiati, confidente, secrete destainuite, nevoie sau încercare de apropiere de cei din jur; nevoie de ocrotire, de protectie, de siguranta; uneori sentimentul ca te învârti în loc, fara sa poti înainta nicicum. 

CHEI. Simbolizeaza detinerea unui secret. Mai pot simboliza ignorarea sentimentelor cuiva. Gasirea unor solutii la probleme, introspectie, ai de a face cu un om foarte inchis in el(e posibil sa fie vorba chiar de tine, depinde de contextul visului, cine apare acolo), secrete, mistere, solutii, aparitia unor oportunitati noi; daca gasesti o cheie - revelarea unui mister, gasesti solutia pe care o cautai, te deschizi catre nou; ruginita - cunoastere greoaie, avansez lent in ceea ce doresti sa faci.

CIMITIR. Simbolizeaza probleme nerezolvate. Mai poate reprezenta si trecutul “mort” al celui care viseaza. Cautarea raspunsurilor, pierdere si suferinta, dezechilibru interior, spaime interioare si angoase, esti debusolat si desprins de lumea cotidiana,dorinta ca toate problemele sa se sfarseasca, comunicare cu spiritele, oboseala psihica si renuntare.

CLADIRE. Simbolizeaza sinele, corpul fizic. Daca sunt cladiri cu multe etaje, urcarea si coborarea poate simboliza inaltarea si caderea statutului. idei noi, orta interioara, dorinta de stabilitate emotionala, rigiditate in conceptii ceea ce iti poate aduce multe defavoruri. 

COBORARE. Simbolizeaza un declin al statutului. Mai poate simboliza si tendinta de autopedepsire. Reintoarcerea la situatiile uitate si aflate in subcoonstient care te-au marcat psihic si emotional, necesitatea de a le vindeca prin iertare, riscuri si inaintarea spre necunoscut. 

COCOS. Simbolizeaza ceasul desteptator, sarcini neplacute, cautarea agresiva a puterii. Poape simboliza trezirea de care are nevoie cel care viseaza. Inseamna ca in perioada urmatoare vei trai ca un om mandru , deasupra tuturor umilintelor; cocos cantand in vis - semn bun.

COLIVIE. Simbolizeaza senzatia de ingradire sau nevoia de a scapa dintr-o situatie sau relatie. Cu un animal in ea- constrangeri pentru binele personal, sacrificii de dragul de a fi mai bine in viitor, personalitate sumisiva,supusa dar fara a se presupune ca este lipsita de tarie de caracter; goala- sufleteste te simti pierdut, singuratate, melancolie, lipsuri sufletesti, esti neinteles, deprimare. 

COMOARA. Simbolizeaza faptul ca persoana care viseaza are niste talente ascunse ce pot fi dezgropate daca este inteleasa semnificatia visului. Te bazezi pe hazard si pe timp pentru a-ti rezolva problemele, psihic nu esti inca foarte puternic incat sa faci fata unor probleme mai mari si de aceea iti pui sperantele in destin si divinitate. 

CONCERT. Inlauntrul tau sta dorinta de a te exprima, adrenalina si nevoia de a tranzita barierele si constrangerile sociale si de a fi asa cum vrei sa fii; anturaj nepotrivit.

CONVORBIRE. Telefonica - pui o distanta intre tine si persoana iubita sau prieteni, eziti sa te lasi descoperit dar pe de alta parte nici nu poti renunta la relationare si socializare.

COPAC. POM. Marimea si conditia copacului simbolizeaza taria interioara a celui care viseaza. Stabilitate emotionala, armonie interioara, stii mai multe lucruri decat crezi, trebuie doar sa cauti informatia in sufletul tau, reprezinta propria ta persoana si modul in care te vezi tu pe tine, inverzit si plin de flori- frumos, viguros, pregatit psihic pentru a trece peste orice problema, indragostit de viata; cu crengile scuturare- suparare, epuizare sufleteasca cauzata de o despartire, sanatate subreda, neincredere in fortele proprii, complexitate fizica; copacul reprezinta inteligenta, maturitate, intelepciune. 

COPII. Simbolizeaza nevoia emotionala a celui care viseaza. Mai simbolizeaza dorul de trecut. Parintii care isi pierd copilul il pot visa pana isi accepta durerea.

CORABIE. Calatorie, un nou inceput, posibila plecare in strainatate, evadare, nesiguranta emotionala si insecuritate, sentimentul ca aventuri multe te asteapta altundeva decat acolo unde esti, speranta dar si actiune irationala si impulsiva; corabie pe o mare agitate- nemultumire sexuala, agitatie interioara si multi nervi adunati, frustrare sexuala si emotionala.
CORB. Aceasta pasare simbolizeaza “moartea”, fiind un simbol de transformare.

COSMAR. Simbolizeaza indulgenta pentru lucrurile care supara mintea atragand atentia ca este momentul pentru reorganizarea stilului de viata.

CRAVATA. Prinsa lejer in jurul gatului simbolizeaza sfarsitul nesigurantei in sfera profesionala. Daca este stransa prea tare simbolizeaza o situatie care provoaca anxietate celui care viseaza.

CRIMA. Simbolizeaza furia reprimata si agresiunea. Daca cel care viseaza este omorat acest vis simbolizeaza disparitia obstacolelor din viata.

CUTIE. Cutiile pot contine pericole sau daruri. Pentru Freud cutiile reprezinta uterul sau vaginul unei femei.

CUTREMUR. Aceste vise despre dezastre naturale apar in perioade de criza. Visele despre cutremur apar in momente de boala sau dupa o perioada greu, cel care viseaza aflandu-se intr-o perioada de refacere.

CUTIT. Simbolizeaza nevoia de a rani. In vise cutitul poate simboliza sexul masculin si este asociat cu agresivitatea.

Va urma


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu