"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

marți, 23 octombrie 2012

Cristaloterapie - Ametistul

Ametistul reflecta raza purpurie, una dintre culorile celui de-al treilea ochi. Este culoarea ce poate fi vazuta cateodata la apus, cand amurgul transforma lumina zilei in intuneric. Este culoarea ce simbolizeaza schimbarea starii de veghe normale in zonele crepusculare ale constiintei alterate. In acele momente incantatoare de energii inalte, Ametistul reflecta esenta magiei si abilitatea trasformarii unei realitati in alta.

Ametistul este unul dintre cele mai potrivite cristale pentru meditatie. Intrucat culoarea lui este vibratia superioara a celui de-al treilea ochi, el poate fi plasat direct pe aceasta zona (persoana stand culcata pe spate), pentru deschiderea starii meditative. Persuasiunea fina a Ametistului linisteste temporar gandurile lumesti care inunda de obicei constiinta, astfel incat mintea are posibilitatea de a experimenta Linistea. Ametistul ghideaza constiinta in afara cailor gandurilor egocentriste, pe masura ce atrage mintea spre o intelegere mai profunda. Ametistul invata mentalul umilinta, pentru a putea deschide usa spre Gandirea Superioara. Calmul intern si Pacea initiate de aceasta piatra iti permit sa intri profund in oaceanul de liniste si sa participi la serenitatea ce exista dincolo de activitatea mentala cotidiana.

Deoarece Ametistul initiaza intelepciunea si intelegerea superioare, el este foarte util pentru cei suferinzi in urma pierderii unei persoane dragi. Prezenta sa aduce liniste deoarece ne comunica subliminal ca nu exista moarte, ci doar tranzitie si schimbarea formelor. Ametistul sfatuieste in liniste: "Bucura-te de libertatea ce a obtinut persoana iubita, bucura-te ca sufletul sau a fost eliberat de captivitatea corpului fizic, ajuta procesul indepartand tristetea, iar in locul ei trimite-i ganduri de bucurie si rugaciuni de iubire". Moartea ne infricoseaza doar pentru ca nu am fost educati spre a constientiza existenta eterna a sufletului. Ametistul poate fi numit si "piatra sufletului", deoarece isi trimite mesajele spre acest nivel al existentei. El comunicand direct cu sufletul este ideal pentru a fi purtat in timpul trecerii Dincolo.

Fiind un cristal cu efect calmant, Ametistul poate fi folosit de persoanele epuizate de munca, stresate sau aflate in stari mentale deosebite. Este piatra ideala pentru ameliorarea durerilor de cap datorate tensiunii, ori de tip migrena, deoarece linisteste anxietatile mentale care pot provoca asemenea conditii.  Ametistul este foarte bun pentru persoanele cu "capul infierbantat", usor enervabile. Este deosebit de util persoanelor cu cosmaruri frecvente. Acestea inainte de a adormi, vor purta un Ametist in dreptul fruntii si il vor programa sa le ghideze mintea in timpul starii de somn, in mod protector, dupa care il vor tine sub perna pe tot parcursul noptii.

Monocristalele de Ametist sau florile de mina pot fi purtate in mana stanga in timpul meditatiei, pentru a se primi in corp energia lor. Acesta va relaxa sistemul fizic, facand persoana mult mai receptiva fata de trairile din timpul meditatiei.

Ametistul este destul de raspandit in natura, deci usor de procurat. Culoarea lui merge de la purpuriu profund pana la aproape alb, cu o palida nuanta cromatica. In general, pretul lui creste cu cat este mai clar si mai inchis la culoare. Ametistele intens colorate, de obicei, se folosesc ca si pietre semipretioase, fiind fasonate si montate in diferite bijuterii. Se simt cel mai bine montate in aur.

Cristaloterapia, Dan Seracu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu