"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

joi, 11 octombrie 2012

Cartea zilei - Carpatia. Pe urmele lui Zalmoxe - de Alexandru Stefan“Suntem o natiune care nu a atacat niciodata pe nimeni. Am fost cotropiti, ni s-au furat multe, dar ne-am aparat doar valorile spirituale, fiindca stiam ca restul nu conteaza.
Aflam, tot mai des, in ultima perioada, despre cei care vin in Romania doar pentru a pasi pe pamantul nemuritorilor si despre organizatii misterioase, care isi trimit reprezentantii in muntii nostri, pentru a afla secretul dacilor. Privim cu jind in curtile altor neamuri si parca am vrea sa fim ca ei, fara sa stim ca, de la inceputul lumii, toti incearca sa devina ca noi.

Noi, un popor nemuritor ne-am imbatat intr-o noapte si, pana dimineata, am uitat cine suntem ….alta explicatie nu poate exista pentru ceea ce ni se intampla. De atunci, alergam de la un strain la altul, incercand sa aflam care este numele nostru adevarat. Fiecare ne spune altceva, iar noi ii credem pe toti. Profitand de amnezia noastra, cei care au furat candva intelepciunea din Dacia, ne vand astazi propriile noastre invataturi dar cu eticheta lor si pe bani grei. Pentru a se asigura ca nu se vor pierde, batranii nostrui au ascuns tainele dacilor in folclor.

Astazi, credem ca nu stim nimic, dar stim totul. Pur si simplu, nu mai credem in noi, in poporul nostru si ne-am deprins sa ne spuna altii ce avem de facut. 

Noi, cei de pe aceste meleaguri, am stiut dintotdeauna, ca sufletul este nemuritor. Candva, noi vorbeam cu Dumnezeu fara intermediari, iar El traia alaturi de noi, pe Pamant. Stiam sa alungam furtuna, norii si sa chemam Lumina. Cu timpul, ne-am indepartat de El si L-am alungat. Uitasem cine este El. Ne-am incalcit in dogme, ne-am risipit in ritualuri fara de folos si nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Cautam, in intelepciunile strainilor, raspunsuri care se afla in inimile noastre. De la stramosi am mostenit nemurirea, dar cautam, astazi secretul logevitatii. Traim cu ochii inchisi si ne miram ca nu vedem.

Tot ceea ce cautam se afla aici, in Dacia. Nu trebuie decat sa ne ridicam valul de pe ochi si sa ne amintim cine suntem, sa trezim informatia dinlauntrul nostru.” Mirabela Radu (Nota)

Pe Urmele lui Zalmoxe. Carpatia – Alexandru Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu