"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

joi, 27 septembrie 2012

Karma si terapia karmica“Sufletul nu se naste si nici nu moare vreodata; el nu s-a nascut vreodata si nici nu trebuie sa renasca; fara nastere, fara sfarsit, vesnic, vechi de cand lumea, sufletul nu moare atunci cand moare corpul. La fel cum ne aruncam hainele invechite pentru a ne imbraca cu vesminte noi, tot asa sufletul paraseste corpurile invechite pentru a se invesmanta in noi trupuri.” Vedele si Bhagavad Gita

Karma reprezinta ansamblul gandurilor, emotiilor, sentimentelor si faptelor  noastre pe care le-am acumulat in vietile precedente. Este bagajul – bun si rau - pe care il purtam cu noi de la o incarnare la alta si care ne ajuta sau ne blocheaza evolutia in existenta actuala. 

Karma, asa cum o defineste Namkhai Norbu, este ca un lipici, putandu-ne elibera de ea numai printr-o intelegere profunda, ce trece printr-o recunoastere autentica, care nu are de-a face cu structurile logice si analitice ale gandirii.

Reincarnarea presupune existenta unui lung sir de vieti in care sufletul imbraca succesiv alte corpuri fizice, necesare misiunilor sale dintr-un anumit moment al evolutiei.
La sfarsitul fiecarei vieti are loc un bilant al realizarilor din acea viata, care va deveni capital de pornire al vietii urmatoare. Astfel se modeleaza si proiecteaza coordonatele vietii viitoare, alegandu-se locul, momentul nasterii, parintii etc in functie de nivelul evolutiv pe care il poseda fiecare si datoriile karmice pe care le-a acumulat.

Vietile sunt strans legate intre ele si ceea ce se mosteneste de la vietile anterioare este ceva de neinlaturat, inevitabil, care cu timpul, in aceasta existenta, incepe sa fie recunoscut ca nefiind propriu.
Scopul reincarnarilor este desavarsirea continua, corijarea defectelor pentru a se putea ajunge la perfectiune. Gandurile, sentimentele si faptele noastre constituie cauza ce determina aparitia unei karme personale.

Terapia regresiva la vietile trecute sau terapia karmica este indreptata tocmai spre interactiunea cu propria karma, cu acea parte a experientelor anterioare acestei vieti, dar care inca mai actioneaza in prezent, impingandu-ne catre trairi de neinteles si de care suntem conditionati, fara sa ne dam seama, sau pe care daca le constientizam, nu reusim sa ne detasam de ele.

Terapia karmica nu se substituie terapiei psihologice care se indreapta in mod deosebit spre experientele biografice post-natale.

Strabatand inapoi parcursul evolutiv al propriului suflet putem avea surprize nebanuite, care ne ajuta foarte mult sa intelegem de ce continuam in mod repetat sa facem aceleasi greseli chiar daca de cele mai mult ori am fost constienti de modelul eronat de care ne agatam cu atata inversunare.
Astfel prin terapia regresiva la vietile trecute se intelege motivul prezentei unor atitudini cu totul inexplicabile din aceasta existenta. 

Terapia karmica are ca finalitate eliberarea de ansamblul trairilor si comportamentelor, care acum nu mai au sens, care sunt obstacole pentru cresterea si dezvoltarea personalitatilor noastre si care asteapta un teren liber pentru ca scopul pentru care ne-am hotarat sa ne incarnam din nou, sa se poata realiza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu