"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

vineri, 28 septembrie 2012

Interpretarea viselor - litera ANe petrecem o treime din viata in stare de somn iar o mare parte din aceasta stare este dedicata viselor.  Visele au preocupat intotdeauna omenirea. Sunt vise care ne tulbura, vise pe care cu greu le uitam sau vise intense din care nu am mai vrea sa ne trezim. Inevitabil ne gandim aproape de fiecare data ce simbolizeaza aceste vise. 
Va invitam sa calatoriti in lumea viselor oferindu-va o posibila interpretare psihologica.

ABANDON. Visele in care esti abandonat pot reflecta situatia reala a persoanei sau temerile persoanei. Aceste vise pot aparea si in cazul in care te decizi sa abandonezi vechile modele de relationare. O gama larga de situatii de la singuratate pana la sentimentul tradarii poate fi reprezentata de acest vis.

ABDOMEN. (Dureros) - nereguli sau probleme interne, profunde in viata ta, ce se cer descoperite; (Dezgolit) - lipsuri materiale, deschidere la orice propunere; (Umflat sau foarte mare) - acumulare exagerata de bunuri sau relatii, lacomie, exagerare, snobism, imaginatie bogata, minciuni.

ABIS. Simbol al goliciunii si al lipsei de sens. Reprezinta si nevoia de detasare de o situatie sau relatie care te copleseste.

AC. Acul de cusut simbolizeaza nevoia de a repara sau coase lucrurile neterminate din viata personala sau profesionala. Acul in mana  unui doctor simbolizeza ingrijorarea in legatura cu niste probleme de sanatate.

ACASA. Dependenta si independenta marcheaza sentimentul dorului de casa. Nevoi de implinire a dorintelor din copilarie.
 
ACCIDENT. Visele cu accidente reprezinta o gama de situatii diferite, de la temeri directe legate de accidente pana la sentimentul ca vei claca. Vehiculele reprezinta adesea corpul nostru fizic, astfel ca un accident poate indica o problema de sanatate sau nelinisti in legatura cu sanatate.

ACOPERIS. Poate simboliza o bariera intre doua stari ale constientei. Un acoperis reprezinta nevoia de a acoperi ceva.

ACTOR. Daca atmosfera visului este neplacuta se refera la o situatie in care nesimtim obligati sa jucam un rol sau sa facem doar ce se asteapta altii sa facem.

ACVARIU. (privind dinauntru in afara) ai avea nevoie de mai multa libertate de actiune sau de exprimare in relatiile sentimentale in care esti implicat; nu esti multumit cu mediul in care traiesti; te simti strâns cu usa, constrâns, limitat; ai nevoie de un concediu sau de o pauza; (privind dinafara inauntru) nu poti actiona in nici un fel la problemele nou aparute; esti un simplu spectator.

ADMITERE. Un nou inceput, dorinta de a fi acceptat intr-un mediu nou, dar dupa o incercare sau o sitiuatie concurentiala; speranta de a fi apreciat; vezi examen.


AEROPORT. (aglomerat) obligatii si sarcini multiple pe plan profesional; perioada de incercari, teste, examene, concursuri, dispute intelectuale, suprasolicitare nervoasa si psihica; oboseala, extenuare, stress; (gol, parasit) perioada de plictiseala, de inactivitate, detasare de problemele profesionale, dezinteres,; (asteptand in aeroport) senzatia ca lucruri noi urmeaza sa se intample pe plan profesional; noutati, vesti, discutii colegiale; (plecand la aeroport) dorinta de a gasi un alt loc de munca  sau o alta profesiune; noi initiative pe plan profesional; (conducand pe cineva la aeroport) sprijin in probleme profesionale; consiliere, sfatuire din partea unor persoane cu experienta.
 
ADOPTIE. Ajutor dat cuiva intr-o situatie dificila; asumare de noi responsabilitati, acceptarea unei situatii noi fara a cunoaste toate detaliile.

ADULTER. Vina, tradare, inselaciune, incredere nemeritata in cineva; sentiment de culpabilitate.

AGITATIE. (senzatie in vis) neliniste, griji, temeri, dorinta de a face ceva, dar fara a reusi; senzatia ca nimic nu inainteaza.

AGRESIUNE. Poate indica nevoi sexuale sau nevoi reprimate. Agresiunile din vise pot simboliza adesea un conflict din viata cuiva.

ALBINE. In sens pozitiv pot simboliza munca asidua si organizarea. In sensul mai putin pozitiv pot simboliza conformismul si actiunea de masa. Albinele sau miere simbolizeaza ca esti ocupat precum o albina sau ca obisnuiesti sa zbori din floare in floare sa esti intr-o perioada in care cam trandavesti.

ALBUM. (cu poze) amintiri, discutii cu prietenii, intâlniri cu vechi cunotinte; melancolie.

ALCOOL. In sens negativ alcoolul reprezinta evadarea, dependenta sau tendinta de autodistrugere. In sens pozitiv reprezinta socializarea sau eliberarea de inhibitii.

ALEE. Poate simboliza cautarea, transformarea si trecerea de la un stadiu de viata la altul.

ALERGARE. FUGA. DEZERTOR. Poate indica ca doresti sa scapi de o situatie sau persoana care te copleseste. Mai poate simboliza o stare de plictiseala.


ALUNITA. O pata pe corp semnifica faptul ca ceva se amesteca cu increderea celui care viseaza.

AMBUSCADA. Poate reprezenta o surpriza neplacuta sau anticiparea achimbarii in rau a vietii cuiva. Ambuscada mai poate reprezenta simbolul unei pierderi bruste sau al unor tulburari emotionale.

AMENINTARE. Daca visezi ca amentinti pe cineva reprezinta dorinta de afirmare intr-un anumit domeniu. Daca tu esti amentintat atunci trebuie sa-ti indrepti atentia asupra temerilor de inadecvare.

AMPUTARE. Amputarea are conotatii diverse. Se poate referi la indepartarea a ceva din viata cuiva. In sensul pozitiv se poate referi la indepartarea a ceva ce nu mai este dorit sau de folos. In sens negativ reprezinta teama de a nu fi abandonat de talentele sau puterile membrului care este amputat in vis.


ANCORA. Trimite cu gandul la conotatii de securitate, stabilitate, stalp impotriva furtunilor. Ancora poate indica o relatie stabila cu inconstientul sau adapost impotriva furtunii emotiilor. Pierderea unei ancore se refera la pierderea controlului asupra emotiilor. Ancora mai poate reprezenta si rezistenta la schimbare sau agatarea de un semn al securitatii.

ANESTEZIE. Poate simboliza dorinta de a scapa de o experienta dureroasa fizica, mentala sau emotionala.

ANIMAL. Instincte puternice, energie, forta, capacitati de a te descurca, avertisment; vezi si animalul respectiv.

ANIMALE SALBATICE. Nestatornicie, azi aici, maine acolo.

ANOTIMPURI. Element de context ce fac referire la etape din viata ta: primavara – copilarie; vara – adolescenta si prima tinerete; toamna – vârsta adulta, maturitatea; iarna – batrânetea.


APA. Apa este simbol pentru emotii. Freud considera ca apa din vis este un simbol sexual. Apa tulbure-semn rau, de boala grea, de suferinte trupesti sau sufletesti; apa fierbinte- semn rau, de asemenea, prevestind galcevi cu cei din jur, alte suparari in viata de zi cu zi; apa limpede, curata, stand pe loc sau curgatoare- vei avea ganduri bune si putere de munca; apa adanca, intunecoasa- pericole nebanuite se anunta.


APUS. Poate simboliza sfarsitul vechilor conditii si circumstante sau ca celui care viseaza ii este bine de-a lungul anilor.


ARDE. (senzatie in vis) efort, energie sporita pentru atingerea unui scop, proces in desfasurare deja, foarte aproape de solutionare; perioada cu trairi intense, emotivitate sporita; (a te arde) pasiune, patima, exagerare in ceea ce faci; avertisment pentru a deveni mai prudent

ARGINT. Este un metal asociat cu emotiile, calitatile feminine si luna. Element de context ce vizeaza modul in care te ocupi de problemele financiare; atentionare de a nu depinde prea mult de bani; (argint stralucitor) aparente inselatoare, minciuna, luciu de suprafata, dar cu aspecte necunoscute; perioada fericita de scurta durata; (argint innegrit) dezamagiri, deziluzii, descoperirea adevaratei fatete a unei situatii; griji materiale; (argintarie) accent deosebit pe latura materiala a vietii, urmarirea unor câstiguri materiale in tot ce faci.

ARMA. Este un simbol al agresiunii, fie tintita catre sine fie indreptate impotriva altcuiva. Mai poate simboliza si lupta interioara. In cel mai bun caz primirea unei vesti.

ARMATA. (inrolat) nevoie de ordine si organizare mai buna in ceea ce faci, nevoia de a gândi mult mai atent detaliile vietii tale actuale; sarcini asumate; necesitatea de a te maturiza; (salvat de armata) nevoia de a cere sprijin din partea autoritatilor sau a superiorilor; reorganizarea fortelor proprii pentru a da nastere unor proiecte serioase; (trupe mergând la razboi sau la instructie) pericole asumate, cu sentimentul indeplinirii unor obligatii asumate cu buna stiinta si mult discernamânt.

ARMASAR. Simbolizeaza forta, puterea, curajul si independenta. Cel care il calareste isi doreste sa atinga aceste virtutii sau le-a dobandit deja.

ARMURA. Nevoie de ocrotire, de protectie in fata pericolelor si grijilor; bariere fizice, incetineala in actiune, blocaje in tot ceea ce incerci sa faci, dar fara repercusiuni grave.


ASCENSIUNE. Visarea de deplasare in sus indica implinire si recompensa pentru realizare.

ASCENSOR. Urcarea cu ascensorul poate simboliza ridicarea in statut sau ridicare constiintei iar coborarea poate conota pozitii inferioare sau scufundarea in inconstient.
 
ATAC. Vulnerabilitate sporita, fragilitate, nesiguranta in unele domenii, frustrari, (atacat de un animal) amenintare din partea unor barbati; precautie sporita; (atacând tu pe cineva) toanele tale ar putea cauza neplaceri celor apropiati; initiativa, indrazneala; inceput in forta; (atacat de o persoana cunoscuta) vei incerca sa-ti aperi onoarea in fata celor care teai umilit; (replicând in fata atacatorului) rezolvarea problemelor, reusita, victorie asupra dusmanilor, curajul de a infrunta realitate; se cere curaj si initiativa.

ATERIZARE. Poate simboliza sentimentul de desavarsire. Cel care viseaza este posibil sa se fi simtit depasit de o problema care acum s-a finalizat.

ATINGERE. (senzatie placuta in vis) vindecare dupa o boala, linistire, alinare, odihna, ocrotire, dorinta de afectiune si mângâiere; confort, securitate; (atingere cu senzatie neplacuta) opusul celor de mai sus; (atingând cu mâna ceva catre care te indreptai) dorinta puternica in atingerea unui tel; apropierea unui final al cautarilor de pâna acum; sentimentul ca esti pe drumul cel bun.

AUR. Culoarea aurie reprezinta o stare de iluminare. Mai poate simboliza si faptul ca un eveniment din viitor va fi purtatorul unei recompense. Triumf, câstig, situatie cu mari sanse de reusita, prosperitate, curaj, putere, egoism, entuziasm, conducere, dominare, stapânire, aroganta, prestanta, incredere deplina in fortele proprii; atitudine domananta; (tacâmuri de aur) ambitii mari pe plan financiar si profesional; (bijuterii, lucruri de pret) element de context ce vizeaza valori personale cele mai importante (familie, dragoste, profesie, bani etc), ce pot fi reprezentate de un alt element de context; (pierzând) griji, temeri cu privire la o sansa pe care ai putea so ratezi.

AVALANSA. Semnifica coplesirea amotionala.

AVERE, BOGATIE. Nu vei fi nici sarac, nu vei nici bogat, ci doar vei primi o veste buna si, pe moment, te vei bucura, fireste; vazuta in vis, averea prevesteste stare sufleteasca buna si faptul ca nu-ti faci robleme in ceea ce priveste ziua de maine.

AVION. Amintiri legate de experiente cu mare incarcatura emotionala; progres, dar cu precautie; rezultate bune, dar fragile; succes; detasare de probleme; iluzii, sperante noi; idealism si calatorii imaginare; dorinta de eliberare de griji; nevoia de libertate; lipsa de griji, dar iluzorie; (probleme cu avionul) mari piedici ce trebuie trecute inaintea reusitei; necazuri trecatoare; (prabusire) pericol de tulburari psihice grave, depresie, suparare, zbucium; (decolând) vezi decolare (aterizând) vezi aterizare.

AVOCAT. Te mistiue niste griji, s-ar putea sa ai si o suparare; inca din Antichitate, avocatul era privit, in primul rand, nu ca un salvator, ci ca un om asociat unor incurcaturi din care cu greu se poate iesi.

AZIL. Esec; abandonare; uitare; neputinta; boala.

Va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu