"Tu esti iubirea mea, imi deschid inima in fata ta."

joi, 27 septembrie 2012

Frica e o iluzie

T. Harv Eker este fiul unor imigranţi europeni care s-au stabilit în America de Nord, moment în care nu aveau mai mult de 30 de dolari în buzunar. A crescut în Toronto, după care s-a stabilit în Statele Unite. A avut o copilărie săracă, motiv pentru care, la 13 ani, a început să muncească. În anii tinereţii, a locuit în diverse oraşe, a avut diverse slujbe şi a început peste zece afaceri diferite. Dar, indiferent ce a făcut, a eşuat în mod constant.
Într-un final, după mulţi ani de frustrări, Eker a reuşit să-şi atingă ţinta. A deschis unul dintre primele magazine cu articole pentru fitness din America de Nord, apoi şi-a dezvoltat afacerea, creând un lanţ de zece magazine. După care a vândut o parte din acţiuni unei corporaţii din topul Fortune 500. Eker a trecut de la stadiul de falit la cel de milionar în numai doi ani şi jumătate.

T. Harv Eker este fondatorul şi preşedintele companiei Peak Potentials Training, una dintre companiile cu servicii de dezvol­tare personală având cea mai rapidă creştere din America de Nord. A creat o serie de cursuri de dezvoltare personală, la care participă mii de oameni din toate colţurile lumii. Stilul său direct, debordând de energie şi plin de umor, electrizează audienţa. La programele cu durata de o săpmână are adesea un public de peste 2 000 de persoane.
Prin cărţile, seminariile şi conferinţele sale, ca şi prin programele educaţionale oferite, el a schimbat vieţile multor oameni, ajutându-i să se apropie de obiectivele lor şi să obţină independenţa financiară.


Carte "Secretele mintii de milionar", T. Harv Eker, Editura Curtea Veche

„Daţi-mi 5 minute şi... vă pot prezice viitorul financiar pentru tot restul vieţii!“ Ia ce spune T. Harv Eker în cartea de faţă. Un om remarcabil, care a lansat multe afaceri şi a dat faliment în mod repetat – până când a înţeles că trebuie să-şi schimbe tiparul mental. După care, în câţiva ani, a devenit milionar. Eker pleacă de la premisa că „nu ceea ce nu ştim ne împiedică să avem succes, ci ceea ce ştim incorect reprezincel mai mare obstacol“. 
Cartea sa tratează mai puţin ceea ce trebuie învăţat şi mai mult ceea ce trebuie „dezvăţat“.  Fiecare dintre noi are setat în minte un anumit tipar financiar. Iar felul în care gândim determină dimensiunea averii pe care o acumulăm. Bogaţii gândesc, toţi, la fel (sunt convinşi că „îşi creează singuri viaţa“). Şi săracii gândesc, toţi, la fel (dar ei cred că viaţa „li se înmplă“). Iar atunci când subconştientul are de ales între emoţii adânc înrădăcinate şi logică, emoţiile înving aproape întotdeauna. Secretul s în conştientizarea propriilor gânduri şi acţiuni, astfel încât să ne putem elibera de alegerile făcute în trecut.E timpul să renunţăm la presupunerea că, pentru a avea succes, ordinea logică este: a avea, a face, a fi. Şi să asimilăm, în schimb, convingerea oamenilor bogaţi, care înţeleg că ordinea coreceste: a fi, a face, a avea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu